Γιώργος Αμύγδαλος

Γιώργος Αμύγδαλος

Προπονητής Τερματοφυλάκων 

 

1968 - 2001 33 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

Γεννήθηκε στη Χίο το 1953 . Ξεκίνησε να αγωνίζεται σε ηλικία 15 ετών το 1968 στην ομάδα του Ομήρου Καλιμασιάς όπου και παρέμεινε μέχρι το 1972. Τη χρονιά 1973 δημιουργήθηκε μια ισχυρή ομάδα με την παραχώρηση των καλύτερων τότε ποδοσφαιριστών από αρκετές ομάδες της Χίου με στόχο να εκπροσωπήσει το νησί μας σε πανελλήνιο επίπεδο . Αυτό πραγματοποιήθηκε με την μετονομασία της ομάδας της πόλης της Χίου από "ΔΟΞΑ" σε "ΑΠΟ ΧΙΟΣ" . Παραχωρήθηκε σε αυτή την ομάδα μαζί με τον αδερφό του Βασίλη και αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΠΟ ΧΙΟΥ μέχρι το 1980 αντιπροσωπεύοντας τη Χίο στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο ερασιτεχνών . 

Το 1978 έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του κυπέλλου χάνοντας από τον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ με 2-1 . Το 1979 ήρθε η επιτυχία κατακτώντας το κύπελλο ερασιτεχνών νικώντας στον τελικό τον ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ . Μέχρι και σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Χιώτικου ποδοσφαίρου . 

Ήταν μέλος της μικτής Χίου και μεταξύ άλλων , αντιμετώπισε τις μικτές ομάδες Αστυνομίας , Λιμενικού και Εθνικής Ενόπλων όπου τότε αγωνίζονταν πολλοί παίκτες από την Α' εθνική κατηγορία . 

Μετά τον ΑΠΟ ΧΙΟΥ αγωνίστηκε στον Βαρβασιακό , Αρη Κάμπου , Ατρόμητο Αγ. Γεωργίου , Ηφαιστο , και Ομηρο . 

Έχει κατακτήσει 4 κύπελλα Χίου και 1 κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος . 

Έχει τιμηθεί για την προσφορά του ως ποδοσφαιριστής από την ΕΠΣ Χίου και την Ένωση Διαιτητών Χίου .

Το 2001 αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 48 ετών , αλλά συνέχισε ως παλαίμαχος στην νεοϊδρυθείσα ομάδα των παλαιμάχων Χίου .

Ως προπονητής τερματοφυλάκων έχει συνεργαστεί με Μικρασιατική , Λαίλαπα , ΑΠΟ Χιου , Ομηρο , Δαφνη , Πυργο και από την σεζόν 2019-2020 με τον ΗΡΑΚΛΗ Θυμιανών .